SMDK Başkanı Carba Katar Emiri Al Sani ile görüştü

/ Kaynak: AA
SMDK Başkanı Carba Katar Emiri Al Sani ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed el-Carba, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Suriye'deki sın durumu görüştü.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba,Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüştü. Suriye muhalefetine askeri, siyasi ve insani desteği artırmak üzere Katar'ın başkenti Doha'da temaslarda bulunan Carba, Şeyh Temim ile ikili görüşme yaptı. nbsp;Suriye'deki son durumun değerlendirildiği görüşmede, Katar Emiri'nin muhalefete desteğe devam sözü verdiği belirtildi. Görüşme öncesi basına açıklama yapan Carba, Suriye'de geçici hükümetin bayramdan kısa süre sonra kurulacağını ve başbakanın seçim yoluyla belirleneceğini söyledi. Cenevre-2 Konferansı'na da değinen Ahmed el-Carba, muhalefet olarak bu konferansa katılmadan önce bazı konuların netleşmesi gerektiğini, bunların başında ise Rusya'nın, muhaliflerin Cenevre'ye ön şartsız gitmesi konusundaki tutumu olduğunu ifade etti. ''Rejimle müzakerelerin belli bir zamanla sınırlı olması gerekir. Rejim insanımızı katletmeye devam ederken yıllarca oturup müzakere yapamayız'' diyen Carba, siyasi çözüm için çabaladıklarını ancak ağır silah taleplerinin halen geçerli olduğunu kaydetti. Carba, birkaç gün önce ABD temasları kapsamında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri ile görüşmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Cenevre-2 Konferansı'nın temelde Cenevre-1 Konferansı'nda alınan kararlara paralel olması gerektiğini belirterek, ordu ve güvenlik bürokrasisinin üzerinde tüm kontrolün ulusal geçiş hükümetine verilmesini şart koştuklarını söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...