Siyahiler ABD'de ayrı devlet kuruyor

Düzenleyen:
Siyahiler ABD'de ayrı devlet kuruyor

DÜNYA Haberleri

ABD’de siyah silahlı milis grubu Yeni Kara Panterler’in lideri Babu Omowale, siyahilere "güney eyaletlerine göç etme" çağrısında bulundu.

Omowale’ye göre siyahlar böylece “devlet içinde devlet” kurabilecek ABD’de beyaz polislerin siyahları öldürme olaylarına tepkiler dinmezken ülkenin bir iç savaşa sürüklenip bölünme korkusunu körükleyen bir açıklama geldi.

Siyahiler ABD'de ayrı devlet kuruyor
"ABD'DE KENDİ ÜLKEMİZE SAHİP OLABİLİRİZ"

Siyah haklarını savunmak için kurulan milis grup Yeni Kara Panterler’in lideri Omowale, bir New York radyosuna verdiği demeçte, “(Siyahlar olarak) Louisiana, Mississippi, Güney Carolina, Alabama ve Georgia eyaletlerine geri göç baş- latmalı ve bu eyaletlerin ekonomisini ele geçirmeliyiz. Siyahlar gelince beyazlar çıkacaktır. Bu bizim için o kadar güç süreç değil. Böylece ülke içinde kendi ülkemize sahip olabiliriz” görüşünü savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...