Sisi'nin çağrısı sosyal medyada espri konusu oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sisi'nin çağrısı sosyal medyada espri konusu oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin ülke ekonomisine destek için halka günlük 1 cüneyh bağış çağrısı sosyal medyada espri konusu oldu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin ülke ekonomisine destek için halkından talep ettiği günlük 1 Mısır cüneyhi bağış çağrısı, sosyal medyada espri konusu oldu.

Sisi'nin ekonomiye destek amacıyla Mısır vatandaşlarına cep telefonlarından kısa mesaj göndererek günlük 1 cüneyh bağış yapmaları çağrısı, toplumun bir kesimi tarafından destek görürken diğer taraftan alaya alındı.

Sosyal medyada "Mısır'a günaydın demek istedim ama hala uyuyor" , "Vatandaşlardan birinin cep telefonunu infilak ettirerek Mısır ekonomisine darbe indirmeyi planlayan bir terör hücresi çökertildi" , "Yarım Cüneyh'ten başka param yok. Mısır'a selam verebilir miyim" , "Ey Mısır günaydın sevgilim. Cüneyh sana ulaştı" gibi çok sayıda ilginç paylaşımlar yapıldı.

Siyaset sosyolojisi uzmanı Mısırlı akademisyen Said Sadık da Sisi'nin bu girişiminin ülke ekonomisinin gidişatına ilişkin endişe verici olduğunu ifade ederek, "Sisi, bu girişimle ülkesinin gittikçe büyüyen bir ekonomik darboğazla karşı karşıya olduğu mesajını vermek istedi" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin "ekonomiye destek" için Temmuz 2014'te oluşturduğu "Mısır Yaşasın" bağış fonu direktörü Muhammed Aşmavi ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bir cüneyhle Mısır'a günaydın" girişiminden toplanan bağışların 1 milyon cüneyhe ulaştığını belirtti.

Aşmavi, "Cumhurbaşkanı'nın dün Mısır halkından talep ettiği bağış, ülke sorunlarının çözümünü amaçlamaktadır. Girişim 1 cüneyh olsa da kısa mesaj göndermek toplamda 5 cüneyhe mal oluyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Sisi dün "2030 Mısır Vizyonu" adında sürdürülebilir kalkınma stratejisine yönelik yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomik kalkınma için Temmuz 2014'te oluşturduğu "Mısır Yaşasın" bağış fonunda şu ana kadar 4,7 milyar cüneyh toplandığını belirterek, ekonomiye destek amacıyla Mısır vatandaşlarına da cep telefonlarından kısa mesaj göndererek günlük 1 cüneyh bağış yapmaları çağrısında bulunmuştu.

Sisi, "Herkes sabah uyandığında cep telefonundan kısa mesaj yoluyla 1 cüneyh yardım yapsa ayda 300 milyon cüneyh, yılda ise 4 milyar cüneyh toplamış oluruz" ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...