Sisi, Renzi'yi kandıramadı

Sisi, Renzi'yi kandıramadı

DÜNYA Haberleri

Renzi Libya'ya askeri müdahale konusunda ülkedeki tartışmalar için, 'Şimdi askeri müdahale yapma zamanı değil' dedi.

21 vatandaşının öldürülmesinin ardından Libya'daki IŞİD hedeflerini vurmak için "uluslararası koalisyon oluşturma çabası içinde olduğu" bildirilen Mısır'a İtalya'dan olumsuz haber geldi. İtalya Başbakanı Matteo Renzi Libya'ya askeri müdahale konusunda ülkedeki tartışmalar için, "Şimdi askeri müdahale yapma zamanı değil" dedi. "Şu an için ülkeyi hassas dış politika konusunda bir tartışma içine itmemek iyidir" diye konuşan Renzi'nin dün sabah cunta lideri Abdül-fettah es Sisi'yi arayarak, taziyelerini iletmekle yetindiği belirtildi. Önceki gün IŞİD de "Şimdi, Roma'nın güneyinde… Libya'dayız" ifadelerini kullandığı İtalya'yı kışkırtıcı bir video yayınlamıştı. Sisi'nin Libya'ya hava operasyonları için Rusya'nın da desteğinin sağlanmaya çalıştığı belirtiliyor.
ORTAK ARIYOR
Mısırlı üst düzey bir diplomatik kaynaktan alınan bilgiye göre, Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yer alacağı bir uluslararası koalisyon oluşturulması yönünde görüşmelerini sürdürüyor.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...