Sisi Obama'nın telefonuna çıkmadı

Sisi Obama'nın telefonuna çıkmadı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da yaşanan katliamın ardından öncesinde 'darbe' demeyen ABD yönetiminin katliamı kınamasıyla Mısır-ABD ilişkileri gerilmeye başladı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de geçtiğimiz çarşamba günü yaşanan katliamın ardından, gözler "darbe" ifadesini kullanmamakta ısrar eden ABD yönetimiyle cunta arasındaki ilişkilere çevrildi. İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesinin kendi kaynaklarına dayanarak aktardığına göre, ABD Başkanı Barack Obama katliamın yaşandığı gün, cuntanın lideri olan Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'yi telefonla aradı, ancak Sisi telefona çıkmadı. DEBKAfile, Mısırlı yetkililerin General Sisi yerine Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'u Obama ile görüştürme tekliflerinin ise Washington tarafından reddedildiğini yazdı. ABD Başkanı Obama'nın bunun üzerine sinirlenerek, önceki günkü Mısır açıklamasını yaptığına atıfta bulunan DEBKAfile, Hüsnü Mübarek'in devrilmesi sürecinde Washington yönetiminin göstericilerden yana tavır aldığını ve Mübarek'e "Çekil" çağrısında bulunduğunu hatırlattı. Sisi'nin de Obama'nın "Çekil" demesinden çekindiği için görüşmekten kaçındığı yorumu yapılıyor. Önceki gün ABD Başkanı Obama'nın dilinden, katliamı "şiddetle" kınayan Amerikan yönetimi ise dün de vatandaşlarının Mısır'ı acilen terk etmesini istedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...