Sisi bomba yağdırdı

Sisi bomba yağdırdı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da dört ayrı noktada bombalı saldırılar gerçekleştirilirken Sisi yanlıları sokağa inmeye başladı

Kahire'de dün meydana gelen ilk saldırı yerel saatle 06.50'de Kahire'nin merkezindeki Emniyet Müdürlüğü binasını hedef aldı. Saldırının 1 ton patlayıcı bomba yüklü bir araçla düzenlendiği belirtilirken, şiddetli patlama Kahire'nin bütün kesimlerinden duyuldu. Sağlık Bakanlığı patlamada 4 kişinin öldüğünü, 76 kişinin yaralandığını açıkladı.


İhvan'a ölüm sloganları
Patlamanın meydana geldiği yerde büyük bir çukur oluşurken, binanın ön cephesinde de hasar oluştu. Şiddetli patlama, yakındaki İslam Sanatları Müzesi'nde de büyük tahribata yol açtı. Patlamanın ardından bina çevresinde toplanan bir grubun, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelirine "ölüm" sloganları atıldığı bildirildi. İkinci patlama, Nil'in batı yakasındaki Dokki semtinde meydana geldi. Tahrir caddesindeki metro durağı yakınında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. Üçüncü patlama Kahire'nin en önemli turizm merkezlerinden piramitler bölgesinde bir polis merkezi yakınında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı, el yapımı bombadan kaynaklandığı belirlenen patlamanın herhangi bir zayiata yol açmadığını açıkladı. Son saldırıda ise Mısır Piramitlerine yakın Harem bölgesinde bir sinema salonunun yakınlarında güvenlik güçlerinin geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı. Saldırıları henüz üstlenen olmazken, İhvan, saldırıları kınadı. yoruz" açıklamasında bulundu.


7 gösterici öldürüldü
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine ülk çapında düzenlenen gösterilerde ise Beni Süveyf'te 4, Dimyat, Minya ve Feyyum'da 1'er kişi hayatını kaybetti.


Sisi yanlıları meydanlarda
Öte yandan darbe yanlısı gruplar da, Savunma Bakanı Sisi cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayana kadar meydanlardan çıkmayacaklarını açıkladı. nbsp;3 Temmuz darbesinin mimarı Sisi'yi cumhurbaşkanlığı görevine taşımak amacıyla ülkede irili ufaklı kampanyalar başlatıldı. (Stargazete)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...