Sırbistan'da İslam karşıtı duvar yazısı!

Sırbistan'da İslam karşıtı duvar yazısı!

DÜNYA Haberleri

Ülkenin kuzeyindeki Novi Sad kentinde bir evin duvarına 'Müslümanlara Ölüm' yazılması tepkilere neden oldu.

Sırbistan'ın kuzeyindeki Novi Sad kentinde, bir evin duvarına "Müslümanlara Ölüm" yazılması, ülkede yaşayan Müslüman toplumunun tepkisine neden oldu.

Sırbistan İslam Birliği (IZS) Voyvodina Müftülüğü, duvar yazısından "endişe duyduğunu" açıklayarak, olayı kınadı.
Voyvodina Başimamı Muhamed Zilykiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte İslam'a ve Müslümanlara yönelik böyle bir saldırının ilk kez meydana gelmediğini belirterek, saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanıp adaletin karşısına çıkarılması çağrısında bulundu.
Kentte İslam' yönelik daha önce yapılan saldırıların faillerinin hiçbir zaman cezalandırılmadığını ifade eden Zilykiç, gerçekleştirilen saldırının bireysel bir eylem olduğunu ve kentteki Müslümanlar ile diğer dinlere mensup vatandaşlar arasındaki ilişkilere zarar vermeyeceğini söyledi.
Novi Sad Polisi, olayla ilgili her herhangi bir açıklama yapmazken, duvara yazılan "Müslümanlara Ölüm" yazısının belediye çalışanlarınca silindiği bildirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...