Sırbistan'da 'cinayet' suçuna rekor ceza

/ Kaynak: AA
Sırbistan'da 'cinayet' suçuna rekor ceza
DÜNYA Haberleri  / AA

Curiç'e verilen ceza, Sırbistan yargısının cinayet suçu için verdiği en yüksek hapis cezası olarak tarihe geçti.

Sırbistan'da, geçen yıl temmuz ayında, 15 yaşındaki Tiyana Yuriç'i kaçırarak tecavüz etme girişiminde bulunan ve ardından öldüren Dragan Curiç, mahkemece 40 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme Konseyi, oy birliği ile aldığı kararda "tecavüz girişimi" ve "cinayet" suçları nedeniyle Curiç'i 40 yıl hapse mahkum etti. Curiç'e verilen 40 yıl hapis cezası, aynı zamanda Sırbistan yargısının cinayet suçu için verdiği en yüksek hapis cezası olarak da tarihe geçti.
Yargılama süreci boyunca tutukluluğu devam eden Curiç'in cezaevinde kaldığı sürenin, toplam cezasından düşüleceği bildirildi.
Kararın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tiyana Yuriç'in babası İgor Yuriç, adaletin hiçbir zaman memnun edici olmadığını ve olamayacağını belirterek, yine de Sırbistan'ın ve ülkedeki yargı kurumlarının bu kararla suçlunun değil kurbanın yanında olduklarını gösterdiğini söyledi.
Kızının başına gelenleri, başkalarının da yaşamaması için dua edeceğini aktaran Yuriç, "Yaşadığım acıyı bir daha hiç kimse yaşamasın. Bir daha kötü niyetli zihniyete sahip hiç kimse böyle bir şeye kalkışmayı aklından dahi geçirmesin" diye konuştu.
Curiç'in avukatı Viktor Gostilyats ise kararı temyize götüreceklerini söyledi.
15 yaşındaki Tiyana Yuriç, geçen yıl 25 Temmuz gecesi, Subotitsa yakınlarındaki Baymok Köyü'nde kaçırılmıştı. Yuriç'in cansız bedenine 12 gün sonra Sombor şehri yakınlarında ulaşılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...