Sırbistan "Avrupa-Çin" zirvesine hazır

/ Kaynak: AA
Sırbistan "Avrupa-Çin" zirvesine hazır

DÜNYA Haberleri  / AA

Zirve dolayısıyla güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, caddeler ise Çin ve Sırbistan bayrakları ile donatıldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad, Çin'in yanı sıra Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri hükümet başkanlarının katılımıyla yarın üçüncüsü düzenlenecek olan "Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesi"ne hazır.
Zirve dolayısıyla güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, caddeler ise Çin ve Sırbistan bayrakları ile donatıldı.
Yarın başlayacak iki günlük zirveye, bu akşam saatlerinde Belgrad'a gelmesi planlanan Çin Başbakanı Li Kiçiang'ın yanı sıra Sırbistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Makedonya, Karadağ, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya hükümet başkanları katılacak. Hırvatistan ise zirvede başbakan yardımcısı düzeyinde temsil edilecek.
Zirve kapsamında hükümet başkanları baş başa ve heyetlerarası görüşmeler yapacak, ayrıca Çin ve diğer 16 Avrupa ülkesinin iş adamları düzenlenecek iş forumunda bir araya gelerek, tarım, sanayi, turizm, teknoloji, ulaşım ve alt yapı alanlarında görüşme imkanı bulacak. İş forumunun açılışında Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Çin Başbakanı Li Kiçiang ve Polonya Başbakanı Ewa Kopacz'ın konuşması bekleniyor.
Sırbistan Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, zirve çerçevesinde Çin ile Sırbistan arasında bazı anlaşmaların da imzalanacağı duyuruldu.
Belgrad'da yarın başlayacak olan toplantıya katılımcı ülkelerden bin 350 kişinin gelmesi bekleniyor. Bu arada, zirveyi takip etmek için yerel ve uluslararası medya kuruluşlarından bin 100 gazetecinin akredite olduğu, zirvenin güvenliğini sağlamak için de farklı birimlerden 7 bin polisin görev yapacağı bildirildi.
Öte yandan iki gün boyunca, zirveye ev sahipliği yapacak olan bazı otel ve kongre salonları arasındaki trafiğin de kapalı tutulacağı öğrenildi.
Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla üç yıl Macaristan'da başlatılan inisiyatifin ilk toplantısı 2012 yılında Polonya'nın başkenti Varşova'da, ikincisi ise geçen yıl Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...