Sincar'da çatışmalar sürüyor

/ Kaynak: AA
Sincar'da çatışmalar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Peşmerge ile IŞİD militanları arasında çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Peşmerge ile IŞİD militanları arasında çatışmaların devam ettiği Musul'un Sincar ilçesinde, 4 peşmergenin öldüğü, 10 peşmergenin yaralandığı bildirildi.

Musul sınırındaki Sipilka Peşmerge Birliği Komutanı Abdulrahman Kewrini, Rabia ile Sinun bölgesi arasındaki Hazır köyünde IŞİD militanlarınca yola önceden 5 mayın yerleştirildiğini söyledi.

Bomba imha timlerinin, 2 mayını etkisiz hale getirdiğini aktaran Kewrini, fark edilmeyen diğer 3 mayının patladığını belirtti. Kewrini, patlamada 2 peşmergenin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını söyledi.

İkinci saldırının, askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılmasıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Kewrini, olayda 2 peşmergenin hayatını kaybettiğini, 3'ünün yaralandığını bildirdi.

Peşmerge, IŞİD militanlarıyla çatışıyor

Bu arada, Sincar'da, IŞİD ile peşmerge arasındaki sınır hattında şiddetli çatışmalar sürüyor. AA'nın görüntülediği çatışmalarda, peşmerge, IŞİD militanlarını püskürterek ilerliyor. Çatışma sırasında mevzilerdeki peşmergenin, militanların olduğu noktalara zaman zaman roket atması dikkati çekiyor.

10 bin aile evini terk etti

Öte yandan, Göç Bakanlığı Müsteşarı Selam el-Hefaci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyala ve Musul'dan göç etmek zorunda kalan yaklaşık 10 bin aileden, 5 bininin Telafer, 400'ünün Zamar ve Duhok'a gittiğini belirtti.

Ayrıca 4 bin ailenin ülkenin doğusundaki Diyala vilayetinin Hanekin ilçesine göç ettiğini ifade eden Hefaci, çatışmalardan dolayı birçok göç olayının da henüz tespit edilemediğini kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmişti. Çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...