Silikon Vadisi sakinleri Apple ve Google'ın otobüslerine saldırdı

Silikon Vadisi sakinleri Apple ve Google'ın otobüslerine saldırdı

DÜNYA Haberleri

Emlak fiyatlarının artmasından memnun olmayan San Francisco ve Oakland sakinleri Google ve Apple'a ait servis otobüslerin önünü kesiyor.

Emlak fiyatlarının artışından memnun olmayan bölge sakinleri ellerinde 'Oakland'dan defolun' pankartı taşıyorlardı. The Verge'in bildirdiğine göre eylemcilerin dağıttığı bildiride San Francisco sakinleri teknoloji şirketlerini, bölgedeki hayat pahalılığından ve emlak fiyatlarının artmasından sorumlu tutuyorlar. Şirketler, bölgede kendi çalışanları için ev kiralıyorlar. Reuters haber ajansının verilerine göre San Francisco'da son bir yıl içerisinde emlak fiyatları %10 oranında artarken mahkeme kararıyla evden çıkarılma oranı %25 oranında yükseldi. The Verge'in aktardığına göre eylem sırasında dağıtılan bildiride şu ifadelere yer veriliyor: "Fakirler ve evsizlerden oluşan çevrenizle ilgilenmeden rahatlık içinde yaşıyorsunuz. Çevrenize bakarsanız şiddeti ve gerilemeyi göreceksiniz. Bu ise sizin oluşturduğunuz bir dünya". The Verge bu tür eylemlerin bir hafta önce de gerçekleştiğini, bir teknoloji şirketinin servis otobüsünün önünün kesildiğini aktarıyor. The Verge, eylemlerin hedefinde otobüslerin yer aldığını çünkü otobüslerin bölgede artan eşitsizliğin sembolü haline geldiğini bildiriyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...