Şili'de son yılların en şiddetli yağışı: Binlerce kişi tahliye edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Şili'de son yılların en şiddetli yağışı: Binlerce kişi tahliye edildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Amerika, Şili'de şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 3 kişi hayatını kaybetti, 33 bin 200 kişi ise bölgeden tahliye edildi.

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney bölgesinde, hafta sonundan bu yana devam eden şiddetli yağışlar sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi. Ulusal Afet Servisinden yapılan açıklamada, yoğun yağışların yol açtığı sellerde şimdiye kadar 3 kişinin öldüğü, 33 bin 200 kişinin ise tahliye edildi. 

ÇOK SAYIDA EV HASAR GÖRDÜ

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği O'Higgins, Maule, Nuble ve Biobio bölgelerinde, cadde ve sokaklar suyla dolarken çok sayıda ev ve araç zarar gördü.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric açıklamasında, sel felaketinden etkilenenler ile ekili arazileri zarar gören çiftçilerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelere mali yardımda bulunacaklarını duyurdu.

MADDİ HASAR 300 MİLYON DOLAR

Ulusal Tarım Derneği (SNA) Başkanı Antonio Walker da yerel basına açıklamasında, yağışların ekonomilerine büyük darbe vurduğunu belirterek, maddi hasarın 300 milyon dolar civarında olduğunu söyledi. Meteorolojiden gelen son verilere göre, orta ve güney bölgelerinde yağışların azalması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...