Sıkıysa yakala: Rus füzesinden kıl payı kurtuldu

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Sıkıysa yakala: Rus füzesinden kıl payı kurtuldu

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi devam ediyor. Rus askerleri Donbass bölgesi için kilit bölge olarak görülen Severodonetsk’te çatışmalara devam ediyor. Donbass bölgesinde Ukraynalı bir pilot Rus füzelerinden manevralar yaparak kurtuldu. O anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 4. ayına doğru yaklaşıyor. Savaşa dair görüntüler tüyler ürperiyor. Ukrayna’nın Donbas bölgesinde olduğu öğrenilen görüntülerde ise Ukraynalı bir pilot Sovyet döneminden kalma Su-25 uçağı ile havadayken radarı Rus füzelerini farketti.

Pilotun yanıt sönen radar ışığı tehlikenin yaklaşmakta olduğunu uyardı. Pilot bu aşamadan sonra havada ani manevralar yapmaya başladı.
Zaman zaman tehlikeli şekilde yere yaklaşan Ukraynalı pilot manevraları sayesinde Rus füzelerinden kaçmayı başardı.

RUS BİRLİKLERİ DONBAS’IN KİLİT NOKTASINI VURUYOR

Rus birlikleri Sievierodonetsk şehrini vurmaya devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy savaşa dair açıklamalar yaptı. Ülkenin doğusundaki Severodonetsk şehrinde Rus ordusuyla devam eden şiddetli çatışmalara değinerek, "Severodonetsk, Donbass'taki çatışmanın merkez üssü olmaya devam ediyor. Donbass'ın geleceği orada belirleniyor" dedi.

UKRAYNA: 31 BİN 700 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Savaşın başından bu yana yaklaşık 31 bin 700 Rus askeri öldürüldü ve bin 398 tank imha edildi” denildi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...