Şii lider Sadr’dan 4 ülkeye çağrı: Filistin’e girmek için izin verin

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Şii lider Sadr’dan 4 ülkeye çağrı: Filistin’e girmek için izin verin

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Irak’ta Sadr Hareketi Başkanı Şii lider Mukteda Sadr, Filistin’e komşu olan 4 ülkeye çağrıda bulunarak, Sadr destekçilerinin Filistin’e barışçıl bir şekilde girmeleri için izin istedi.  

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlayan saldırıları şiddetlenerek devam ediyor. Orta Doğu ülkeleri ise İsrail karşıtı açıklamalarına her gün yenilerini ekliyor. Irak’ta Sadr Hareketi Başkanı Şii lider Mukteda Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başkenti Kudüs olan Filistin Cumhuriyeti’ne komşu kardeş ülkeler Suriye, Mısır, Lübnan ve Ürdün hükümetleri, Irak’taki Sadr Hareketi destekçileri kardeşlerinizin barışçıl yollarla Filistin’e geçmelerine izin vermenizi umuyorum. Filistin’e geçecek olan kardeşleriniz, mücahit Gazze halkına su, ilaç ve gıda yardımı götürecekler” ifadelerini kullandı.

SADR DESTEKÇİLERİNDEN PROTESTO

Öte yandan, önümüzdeki günlerde Sadr destekçilerinin Filistin sınırında 1 milyon kişinin katılımıyla bir protesto gösterisi düzenlemeyi planladığını belirten Sadr, ülkelerden bu gösteriye izin vermelerini isteyerek, “Sadr Hareketi destekçileri kardeşlerinizin yasaya ve barışçıl protestoya uyacaklarına dair size söz veriyorum” ifadelerini kullandı. Sadr, “Bu talebimizi onaylarsanız tarihe geçecek bir şerefin yanı sıra defterinize büyük bir sevap yazılacaktır” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...