Sığınmacılar Sırbistan'dan Hırvatistan'a trenle götürülecek

/ Kaynak: AA
Sığınmacılar Sırbistan'dan Hırvatistan'a trenle götürülecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Sırbistan İçişleri Bakanı Stefanovic'le Hırvatistan İçişleri Bakanı Ostojic,sığınmacıların Sırbistan'dan Hırvatistan'a trenle götürülmesi konusunda uzlaştı

Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic ile Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostojic, sığınmacıların Sırbistan'dan Hırvatistan'a trenle götürülmesi konusunda uzlaştı.
Anlaşmaya göre, Sırbistan'ın Şid şehrine gelecek Hırvatistan Demiryolları'na ait tren, sığınmacıları Hırvatistan'ın Slavonski Brod şehrindeki sığınmacı merkezine taşıyacak.
Sırbistan ile Hırvatistan arasındaki Bajakovo sınır kapısında bir araya gelen iki bakan, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.
Stefanovic, sığınmacı krizinin çözümü noktasında Hırvatistan ve AB ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Soğuk havaların, kar yağışlarının yaklaştığı dönemde, bu insanları daha hızlı bir şekilde, tabii ki tüm kurallara ve prosedürlere uyarak nakletmemiz önemli" dedi.
Hırvatistan İçişleri Bakanı Ostojic de Slavonski Brod'da kurulacak geçici sığınmacı merkezinde 5 bin sığınmacının kalabileceğini belirterek, sığınmacıları daha hızlı nakledebilmek için Sırbistan'ın Şid şehrinden kalacak trenin doğrudan bu merkeze geleceğini söyledi.
Ne Sırbistan'ın ne de Hırvatistan'ın sığınmacı krizinin sebebi olduğunu vurgulayan Ostojic, "Amacımız daha çok insanı kurtarmak, insanların hasta olmasını ya da soğuktan donarak ölmesini önlemek" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...