'Sıfır emisyonlu' ilk yük gemisi denize açılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sıfır emisyonlu' ilk yük gemisi denize açılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünyanın 'sıfır emisyonlu' ilk yük gemisi Asahi denize iniyor. Dünyanın elektrikle çalışan ilk yük gemisi Tokyo Körfezi’ne açılacak.

İklim değişikliği nedeniyle, dünyanın karbon salınımını 2030 yılına kadar yarı yarıya düşürmesi gerekiyor. Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli'nin son raporu ise fosil yakıtlar nedeniyle dünyanın karbon bütçesinin hızla tükendiğini, emisyonların hızla keskin şekilde düşürülmesi ve yeni fosil yakıt yatırımı yapılmaması gerektiğini ortaya koydu.

Tamamıyla elektrikli 62 metre uzunluğundaki Asahi, Nisan ayı sonunda Tokyo Körfeni'ne açılacak.

100 ELEKTRİKLİ ARACIN BATARYA KAPASİTESİNE SAHİP

Alışılagelen yük gemilerine kıyasla daha az gürültü ve titreşime yol açan Asahi bünyesinde daha fazla mürettebatı barındırabiliyor.

Toplam 100 elektrikli aracın taşıdığı batarya kapasitesine sahip yük gemisi, ilk aşamada, deniz taşıtlarına yakıt ikmalinde kullanılacak.

Sıfır emisyona sahip Asahi'nin üretim projesi sahibi e5 Lab, yakın gelecekte elektrikli feribotlar ile hidrojenle çalışan yakıt pilli römorkör geliştirmeyi hedefliyor.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...