Sierra Leone'de büyük felaket! 400 ölü, 600 kayıp var...

Düzenleyen:
Sierra Leone'de büyük felaket! 400 ölü, 600 kayıp var...

DÜNYA Haberleri

Batı Afrika ülkesi olan Sierra Leone resmen bir facia yaşıyor! Pazartesi günü ülkede yaşanan aşırı yağışların getirdiği toprak kayması sebebiyle yüzlerce kişinin öldüğü açıklanmıştı ki daha da acı haberler gelmeye başladı. 600 insan kayıp...

Başkent Freetown'da  meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 400'e ulaşırken, BBC'ye konuşan bir hükümet yetkilisi en az 600 kişinin daha kayıp olduğunu söyledi. Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, büyük bir yıkım yaşadıklarını belirterek acil yardım çağrısında bulundu. Afet bölgesinde 400'e yakın kişinin hayatını kaybettiği yetkililer tarafından doğrulanmış durumda.

Sağ durumda birinin bulunabilmesi için zamanla yarışıldığı duyuruldu.

Morglarda yer açılabilmesi için cenazelerin Çarşamba günü toplu halde gömüleceği bildirildi.

Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma'nın sözcüsü Abdulai Baraytay, BBC'ye yaptığı açıklamada, cesetlerin halen toprak altından çıkarıldığını söyleyerek, "Tüm toplum şu anda yasta. Yakınlarını bulamayanların sayısı 600'ün üzerinde" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...