Sıcaklar Avrupa'yı kavuruyor: Fransa'da 'kırmızı alarm' verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sıcaklar Avrupa'yı kavuruyor: Fransa'da 'kırmızı alarm' verildi
DÜNYA Haberleri

Dünyanın birçok bölgesinde etkili olan aşırı sıcaklar, özellikle Avrupa'nın güneyinde bulunan ülkeleri adeta kasıp kavuruyor. Fransa'nın bir bölgesinde ise 'çok yüksek yangın riski' nedeniyle 'kırmızı alarm' verildi.

Temmuz ayının son günlerinde dünyanın birçok bölgesi gibi Fransa da kavurucu sıcakların etkisi altında. Fransız Meteoroloji İdaresi, Bouches-du-Rhone bölgesinde yarın için 'çok yüksek yangın riski' oluşacağı konusunda uyarıda bulundu ve alarm verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; uyarı nedeniyle, hava koşullarının orman ve bitki örtüsü yangınlarına yol açma ve yayma riskini çok yüksek hale getireceği gerekçesiyle bölgede kırmızı alarm durumuna geçildi.

BİR BÖLGEDE DE ALARMIN RENGİ 'TURUNCU'

Diğer yandan Fransa'nın denizaşırı toprağı Korsika Adası'nda, sıcaklığın gün içinde 40 dereceyi bulma ihtimali üzerine kırmızı alarmın bir alt derecesi olan 'turuncu alarm' verildi. Bölgede hava sıcaklığı halihazırda 34 dereceye ulaşmış durumda.

Meteoroloji İdaresi ayrıca, hassas bünyeli kişilerin kavurucu sıcaklar karşısında çok dikkatli olmaları çağrısı yaptı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...