Sezaryenle doğan bebeklerde astım tehlikesi

Sezaryenle doğan bebeklerde astım tehlikesi

DÜNYA Haberleri

Sezaryenle doğan bebeklerde astım ve alerji riskinin, normal doğumla dünyaya gelen bebeklere göre daha fazla olduğu belirlendi.

Sezaryenle doğan bebeklerde astım ve alerji riskinin, normal doğumla dünyaya gelen bebeklere göre daha fazla olduğu belirlendi. Bilim adamları, sezaryenle doğan bebeklerin, çocukluk ve ilerki yaşlarda onları hastalıklardan koruyacak koruyucu bakterilerden mahrum kaldıklarını ifade ettiler.

Normal doğumla ameliyatlı doğum arasında bağırsak bakterileri bakımından bebeklerde önemli farklılıklar tespit edildi. Kanada Tıp Derneği Dergisi'nde yayımlanan araştırmaya göre, anne sütü yerine mamayla beslenen bebeklerde de koruyucu bakteriler anne sütüyle beslenenlerdekinden daha az.

Sezaryenle doğumların dünyada hızla arttığını belirten bilim adamları, bu ameliyatın insan üzerinde hayat boyu bırakacağı etkiler konusunda da uyarıda bulundular.

Tıbben gerekli sezaryen ameliyatlarının hayat kurtardığını belirten bilim adamları, gerekli olmayan planlı ameliyatlarda ise annelerin çeşitli komplikasyonlar geçirmeye daha açık olduklarını belirttiler. Sezaryenle doğum yapan kadınların hastanede kalma sürelerinin normal doğum yapan kadınların iki katı olduğu kaydedildi.

Daha önceki araştırmalarda da sezaryenle doğumlarda bebeklerin ileride obez olma ihtimallerinin 2 kat fazla olduğu, bunların 1. tip şeker hastalığına yakalanma risklerinin de daha fazla olduğu belirlenmişti.

Sezaryenle doğan bebeklerde bu riskin niçin daha fazla olduğu tam olarak bilinmiyor fakat bunun doğum esnasında meydana gelen fizyolojik değişikliklerden kaynaklanabileceği ifade edildi. Bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olan bakterilere maruz kalınmasının da buna dahil olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...