Sevindiren tespit: Covid aşıları Hindistan varyantına karşı da koruyor

Düzenleyen:
Sevindiren tespit: Covid aşıları Hindistan varyantına karşı da koruyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere Halk Sağlığı İdaresi tarafından yapılan araştırma, Covid aşılarının virüsün Hindistan varyantına (Delta) karşı da koruma sağladığını ortaya koydu.

İngiltere Halk Sağlığı İdaresi araştırmalarında sevindiren bir tespitte bulundu.

Araştırmaya göre iki doz Pfizer/BioNTech aşısı virüsten hastanelik olmayı yüzde 96 nispetinde önlüyor. Oxford Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen AstraZeneca aşısında ise bu oran yüzde 92.

YÜZDE 75 ORANINDA ÖNLÜYOR

14.000 Delta vakası üzerinde yapılan araştırmada bu aşılardan tek dozun ise aşı olunduktan üç hafta sonra hastanelik olmayı yüzde 75 nispetinde önlediği belirlendi.

Bu aşıların Hindistan varyantından ölümlere karşı ne düzeyde etkili olduğu açıklanmadı ama bunun da “yüksek” olduğu tahmin ediliyor. 

Araştırma sonuçlarından duyduğu memnuniyeti ifade eden İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Bulgular aşının önemini gösteriyor. Aşılanma programımız şimdiye kadar binlerce hayat kurtardı. Bu, bizim salgınla mücadele yöntemimiz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...