Senegalli genç, ayaklarıyla hayata tutunuyor

/ Kaynak: AA
Senegalli genç, ayaklarıyla hayata tutunuyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Senegalli genç Abdoulaye Seydi'nin duygulandıran hayat hikayesi, azmin başarıya dönüşmesine en güzel örneklerden birini oluşturuyor.

Bebekliğinde geçirdiği serebral palsi hastalığı nedeniyle konuşma ve yürüme yeteneğini kaybeden, ellerini kullanamayan 25 yaşındaki Seydi, sadece ayaklarını kullanarak, kendisinin ve ailesinin geçimini sağlıyor. Başkent Dakar'ın kenar mahallesi Niarry Tally'de yaşayan Seydi, kendi kendine ayaklarıyla bilgisayar kullanmasını öğrenerek, web ve grafik tasarımı yapıyor. Resim sanatına da düşkün olan Seydi, yine ayaklarıyla yağlı boya tablolar yapıyor. Seydi'nin annesi, Mame Al Seyni Ndiaye, "Hiçbir zaman çocuğumun, bir gün diğer çocuklar gibi kendi başına, kendi işlerini halledebileceğini ve çalışabileceğini hayal edememiştim" diyerek, mutluluğunu dile getiriyor. Prematüre olarak dünyaya gelen Seydi'ye daha sonra serebral palsi teşhisi konulduğunu anlatan anne Ndiaye, çocuğunun hayatı boyunca kendine güvenerek ayaklarını kullandığını söylüyor. Dakar sokaklarındaki binlerce dilenciden Seydi'yi ayıran en önemli özelliğin kendini gösterme isteği ve hayata tutunma azmi olduğunu belirten anne Ndiaye, "Vücudunun üst kısmını kullanamaması ve konuşmada zorluk çekmesine rağmen, ayaklarını kullanarak kendi başına işlerini halledebileceğini hep göstermek istedi" diyor. Oğlunun özel bir okulda eğitim gördüğü sırada resme olan yeteneğinin keşfedildiğini söyleyen anne Ndiaye, ressam Kalidou Kassé'nin görsel sanatlar okuluna gittiğini ve resim eğitimi aldığını, daha sonra da grafik derslerine başladığını anlatıyor. Oğlunu iyileştirmek için doktorlar haricinde yerel şifacılara da gittiğini ancak bir sonuç alamadığını söyleyen anne Ndiaye, gözyaşlarını tutamayarak, "Sonunda bu gerçeği kabul etmek çok zor oldu. Ama hep bir ümidim vardı" diye anlattı. Seydi ile gurur duyduğunu ifade eden anne, tüm engelliler için Abdoulaye'nin örnek olduğunu, oğlunun azmi sayesinde zorlukları aştığını söyledi. Aynı zamanda Beşiktaş'ın Senegalli forveti Demba Ba'nın sıkı bir hayranı olan Seydi, internetten Beşiktaş'ın bütün maçlarını da yakından takip ediyor. Halen Senegal devletinin bilgisayar bürosunda staj gören Seydi, kendisine ait grafik firması kurmak için çalışıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...