Seferberlik ilanı sonrası ilk kez rakam verdi: 200 bin kişi silah altında

Düzenleyen:
Seferberlik ilanı sonrası ilk kez rakam verdi: 200 bin kişi silah altında

DÜNYA Haberleri

Rusya’da Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Rusya ilk kez açıklama yaptı ve şimdiye dek 200 bin kişinin askere çağrıldığı aktarıldı.

Rusya’nın 4 bölgeye ilhak kararının öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kısmi seferberlik ilanı yapmış ve 300 bin kişiyi askere çağırmıştı. Ukrayna ordusunun son dönemde üst üste cephede elde ettiği başarılar nedeni ile Putin’in orduda sıkıştığı ve bu nedenle ordunun asker ihtiyacı olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Seferbelik ilanı sonrasında ülkede panik yaşandı ve birçok Rus vatandaşı sınır bölgelere kaçtı hatta Rus askerlerinin bazıları bacaklarını kırarak seferberlik ilanından kaçmaya çalıştı.

Seferberlik ilanı sonrası Rusya'da, bu güne kadar 200 bin kişinin askere çağrıldığı açıklandı. Kısmi seferberlikten kaçmaya çalışanlar nedeniyle uçak biletleri tavan yaptı. Ülkede yaşanan panik nedeniyle Putin yeniden bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve seferberliğin sadece askerlikte tecrübeleri olanları kapsadığını belirtti ve bunun dışında kalanların alınmayacağını belirtti.

Rusya’dan edinilen son bilgilere göre şimdiye kadar 200 bin kişinin kısmi seferberlik kapsamında askere çağrıldığı açıkladıı.

‘HEDEFİMİZ DONBAS BÖLGESİNİ ÖZGÜRLEŞTİRMEK’

Putin yaptığı seferberlik ile ilgili yaptığı açıklamada "Batı, ülkemizi yok etmeye çalışıyor. Hedefimizi Donbas'ı özgürleştirmek." dedi. Savunma Bakanı Şoygu ise "Seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek asker çağıracağız" ifadelerini kullandı.



 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...