Savaşın seyrini değiştirecek plan! Putin'in senaryosu sızdı, 'sahte bayrak' ile üstünlüğü ele geçirecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Yaklaşık dokuz aydır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında büyük kayıplar veren Vladimir Putin, cephede üstünlüğü ele geçirmek için yeni planlar peşinde. Rusya'nın 'sahte bayrak operasyonu'na imza atmaya hazırlandığını iddia eden Ukrayna istihbaratı, bu hamle ile Belarus'un savaşa çekilmeye çalışılacağını belirtti.

Rus lider Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri harekat emri ile başlayan Ukrayna topraklarındaki işgal girişimi sürüyor. Savaş sürecinde iki taraf da kayıplar verdi ancak Rusya, özellikle Herson'u terk etmesiyle birlikte büyük yara aldı. Sahadaki kayıplarını hava saldırıları ile dengelemeye çalışan Rusya'nın sıradaki hamlesi ile ilgili dikkat çeken bir iddia geldi.

'SAHTE BAYRAK OPERASYONU' İDDİASI

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Rusya Belarus'ta bir 'sahte bayrak operasyonu'na imza atmaya hazırlanıyor. Savaşın seyrini değiştirmeye aday olan bu planı kamuoyu ile paylaşan ise Ukrayna istihbaratı oldu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü'nün raporuna göre, Putin'in güçleri Grodno bölgesindeki Astravets Elektrik Santralini ve Brest'teki altyapıyı hedef almayı planlıyor. Aynı rapora göre, Rusya bu operasyonu NATO veya Ukrayna'yı suçlayacak şekilde gerçekleştirmeyi planlıyor.

BELARUS'U SAVAŞA ÇEKMEYE ÇALIŞACAK

Rusya'nın bu hamle ile birlikte hem Ukrayna ve NATO'yu zor durumda bırakmayı hem de Belarus'u savaşa çekmeye çalışacağı belirtildi. Belarus'un savaşa girmesi ise Ukrayna savaşında ikinci bir cephenin açılması anlamına geliyor.

RUSYA'NIN 'ZAFER' İÇİN SON ŞANSI

Bazı askeri uzmanlar, Belarus'un savaşa girmesini sahada gerileyen Rusya'nın zafer için son şansı olduğu yorumunda bulunuyor. İddiaların merkezindeki tesis Litvanya sınırına yakın ve ülkenin başkenti Vilnius'tan sadece 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

'SAHTE BAYRAK' OPERASYONU NEDİR?

Sahte bayrak operasyonu, bir ülkenin kamuoyu oluşturmak ya da haklı bir nedene sahip olmak için düşman kılığında kendi birliklerini saldırı düzenlemesine verilen addır. Ülkeler, istihbarat birimleri ve gizli örgütler eliyle kendilerine saldırı düzenliyor ve suçu düşmana atıyor.

Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana da taraflar birbirlerini bu tür eylemlerde bulunmakla suçluyor. (Yeni Şafak)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...