Savaşın seyrini değiştirebilecek hamle: 5 saniye içinde İHA'ları yok eden silah devrede

Düzenleyen:
Savaşın seyrini değiştirebilecek hamle: 5 saniye içinde İHA'ları yok eden silah devrede

DÜNYA Haberleri

Yaklaşık 3 aydır Ukrayna topraklarındaki işgal girişimini sürdüren Rusya, ordusundaki silahları yeniliyor. Başbakan Yardımcısı Borisov'un yaptığı açıklamaya göre, Rus ordusu Ukrayna'da insansız hava araçlarını (İHA) yakabilen bir lazeri test etti. Lazerin, 5 kilometre uzaktaki İHA'ları bile sadece 5 saniye içerisinde yakıp yok ettiği vurgulandı.

Rusya, Ukrayna'da işgal girişimlerine devam ederken aynı zamanda ordusunu da yenileyerek güçlendirmenin peşinde. Rus lider Putin'in askeri harekat emri ile başlatılan işgal girişiminde beklediği sonuçları alamayan Rusya, Ukrayna'nın direnişini kırmak ve amacına ulaşmak için ordusuna takviyeler yapıyor. Bu bağlamda Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, 5 kilometre uzaklıktaki insansız hava araçlarını (İHA) yakabilen bir lazeri Ukrayna'da test ettiklerini açıkladı.

5 SANİYE İÇİNDE YOK ETTİ

Sputnik'in haberine göre; ordunun silahları yenileme ve güçlendirme kararı almasının ardından Rusya, 5 kilometre uzaklıktaki İHA'ları yakabilen lazeri Ukrayna'da test etti. Lazerin yardımıyla İHA 5 saniye içinde çok kolay bir şekilde yakıldı ve yok edildi.

Borisov'a göre, 'Peresvet' isimli lazer savaş sisteminin orduya sevkiyatı yapılıyor. Sistem, yörüngesinde bulunan ve olası bir düşmana ait olan, uzaklığı 1500 kilometreye varan tüm uydu keşif sistemlerini şaşırtarak onları etkisiz hale getirebilecek kapasitede.

Savaşın seyrini değiştirebilecek hamle: 5 saniye içinde İHA'ları yok eden silah devredeRus ordusuna dahil edilen silah, savaşın seyrini değiştirebilecek kapasiteye sahip.

"LAZER SİLAHI UKRAYNA'DA KULLANILIYOR"

Pervıy Kanal'a konuşan Borisov ayrıca, lazer silahın şu anda Ukrayna'da kullanıldığı bilgisini verdi. "İlk numuneler Ukrayna'daki askeri eylemlerde kullanılıyor" diyen Borisov, özel operasyonda faydalanılan lazer kompleksinin adının "Zadira" olduğunu ekledi.

"Zadira-16" isimli savaş sisteminin geliştirilmesine yönelik anlaşmanın imzalandığı Ağustos 2017'de bildirilmişti. Anlaşma, Borisov'un Savunma Bakan Yardımcısı olduğu dönemde, Rusya Deneysel Fizik Araştırma Enstitüsü ile imzalanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...