Savaşın gölgesinde doğan Ukraynalı bebekler sığınağa taşındı

Düzenleyen: / Kaynak: New York Times
Savaşın gölgesinde doğan Ukraynalı bebekler sığınağa taşındı

DÜNYA Haberleri  / New York Times

Rusya'nın dün sabah saatlerinde Donbas'a girmedi ile başlayan Ukrayna işgalinde çok sayıda sivil ve asker hayatını kaybetti. İnsanlar evleri terk ederek, sığınaklara ve metrolara sığındı. Savaştan habersiz dünyaya gelen Ukraynalı bebeklerse, yaşanabilecek saldırılardan korunmak için hastanenin sığınağına indirildi.

Rusya'nın saldırıları sürerken, Ukrayna'da ülkelerini terk etmeyen sivil halk, saldırılardan korunmak için metrolara ve sığınaklara indi.

Ülkenin doğusunda bulunan Dnipro şehrinde ise ortaya çıkan manzara ise savaşın korkunç yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

SAVAŞIN İÇİNE DOĞDULAR

Dnipro'da bir çocuk hastanesindeki yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bulunan bebeklerse, olası saldırılar karşısında güvende kalmaları için binanın alt katındaki sığınağa taşındı.

Bazı bebeklerin doğumlarının üzerinden birkaç saat geçtiği, bazılarının ise birkaç gün önce dünyaya geldiği kaydedildi. Battaniyelere sarılan bebeklerin, derme çatma yataklarda hayatta kalmaları için mücadele ediliyor.

BOMBA SIĞINAĞI YENİDOĞAN ÜNİTESİ OLDU

Yenidoğan birimi şefi Dr. Denis Surkov ise, "Burası yenidoğan yoğun bakım ünitesi. Bir bomba sığınağında. Hayal edebiliyor musunuz?" ifadelerini kullandı. "Bu bizim gerçeğimiz" diyen Surkov, gergin olduklarını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: New York Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...