Savaşın başından bu yana bir ilk! Zelenskiy ABD'yi ziyaret edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesindeki savaşın başından bu yana ilk kez yurt dışına çıkmaya hazırlanıyor. Zelenskiy, 21 Aralık Çarşamba günü ABD'yi ziyaret edecek.

24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri harekat emri ile Rus askerleri tarafından başlatılan Ukrayna topraklarındaki işgal girişimi yaklaşık 10 aydır sürüyor. Bu süreçte ülkesinden ayrılmayan ve savaş döneminde ordusunun başında duran Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

ZELENSKIY ABD'YE GİDİYOR

ABD basınında yer alan bilgilere göre, Zelenskiy, ülkesindeki savaşın başlangıcından bu yana ilk yurt dışı ziyaretini 21 Aralık Çarşamba günü ABD'ye gerçekleştirecek. Zelenskiy'nin yarın ABD Kongresi'nin ortak oturumuna katılmak üzere Washington'a gitmesi ve ABD Başkanı Joe Biden ile de Beyaz Saray'da görüşmesi bekleniyor.

GÜVENLİK KOŞULLARINA BAĞLI OLACAK

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan bazı kaynaklar ise ziyaretin teyit edilmediğini ve güvenlik koşullarına bağlı olacağını söyledi.

Öte yandan, Beyaz Saray'ın yarın Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımın içeriğini duyurması bekleniyordu. Bu yardımların Patriot hava savunma sistemlerini kapsayıp kapsamayacağı ise merak konusuydu. (AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...