Şaşırtan araştırma! Eşi kendisinden fazla kazanan kocalar mutsuz

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Şaşırtan araştırma! Eşi kendisinden fazla kazanan kocalar mutsuz

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Ailelerde gelirler üzerinde yapılan bir araştırma, karısı kendisinden fazla maaş alan kocaların mutsuz olduğunu ortaya koydu.

Londra Üniversitesi’ndeki araştırmada, karısından düşük maaş alan erkeklerde hayattan genel memnuniyetsizlik yüzde 18 çıktı. Karısından fazla ya da onunla aynı seviyede maaş alan erkeklerde ise bu oran yüzde 11. Kocada maaşta artış meydana gelmesi sonucu düşük ücret alan karısıyla arasındaki maaş farkının açılması ise erkekte “mutluluk patlaması” yapıyor. Kadınlarda ise ücret artışı sebebiyle maaş farkının kadın lehine değiştiği durumlarda aynı tablo yaşanmıyor. Araştırmayı yapan sosyolog Vanessa Gash, “Erkekler, evlilikte en fazla geliri elde ettiği durumlarda kendilerini mutlu hissediyor. Kadınlarda aynı hissiyat yok. Yani bu durum erkeklere özgü bir şey” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...