Sarkozy'ye rakip olacak

- Güncelleme:
Sarkozy'ye rakip olacak

Dünya Haberleri

Efsane futbolcu Eric Cantona, Fransa cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Cantona, gençler arasında fırsat eksikliği olduğundan yakındı ve seçilirse evsizler ve "unutulmuş milyonlarca aile" için çalışacağı taahhüdünde bulundu.

Manchester United'ın efsane futbolcusu Eric Cantona (45), Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışmak istediğini açıklayarak şaşırttı. Cantona, belediye başkanlarına mektup yazarak kendisi için destek istedi. Cantona'nın Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışabilmek için şubat sonuna kadar seçilmiş 500 yetkilinin desteğini alması gerekiyor.
Cantona, gençler arasında fırsat eksikliği olduğundan yakındı ve seçilirse evsizler ve "unutulmuş milyonlarca aile" için çalışacağı taahhüdünde bulundu. Eski futbolcu, nbsp;cumhurbaşkanlığı için teşebbüsünün tanıtım maksatlı olduğunu ve dikkatleri evsizler üzerine çekmek istediğini ifade etti. nbsp;
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu nisan sonunda yapılacak. Kimse, yüzde 50 oyu geçemezse mayıs ayında en çok oyu alan iki adayın katılacağı ikinci tur seçimleri nbsp;gerçekleştirilecek. Fransız basını cumhurbaşkanlığı için Eric Cantona'ya hiç şans vermedi. Siyasi parti desteği olmadan cuumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılması mümkün görülmüyor.
Futbolculuğundan sonra aktörlük de yapan Cantona, 2010 senesinde halkı bankalardaki paralarını çekerek bankaları çökertmeye çağırarak insanları güldürmüştü. Cantona, futbolculuğu döneminde 1995'te kendisine küfreden bir taraftara attığı uçan tekmeyle meşhur oldu. nbsp;
Fransa'da kamuoyu araştırmaları yarışta sosyalist aday Francois Hollande'nin şimdiki cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin önünde gittiğini gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...