Saraybosna'da şehitler için gıyabi cenaze namazı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Saraybosna'da şehitler için gıyabi cenaze namazı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, İstanbul'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bosna Hersek İslam Birliği tarafından başkentteki Gazi Hüsrev Bey Camisinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in doğumu vesilesiyle Mevlit Kandili programı düzenlendi.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı'nın da katıldığı programda, camide toplanan yüzlerce Saraybosnalı öğle namazının ardından İstanbul'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kavazovic, programda yaptığı konuşmada, tüm Müslümanların Mevlit Kandilini kutlayarak, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatını ve yaptıklarının örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkan Yardımcısı Husein Smajic de Balkanlardaki Müslümanları bir araya getiren en önemli unsurun Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed olduğunu söyledi.

Bu arada, program kapsamında Türkiye'den gelen hafızlar Kur'an-ı Kerim okurken Gazi Hüsrev Bey Camisi Korosu da kaside seslendirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...