Saraybosna küllerinden doğdu

Saraybosna küllerinden doğdu

DÜNYA Haberleri

Savaştan 15 sene sonra Saraybosna bambaşka bir halde...

İskoçya'nın East Kilbride bölgesinde yaşayan Jim Marshall (42), kanlı savaş sırasında yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Bosna Hersek'in başşehri Saraybosna'da bulundu. Savaşın tüm dehşetini yaşayan Marshall, savaş sonrasında 1996'da, top atışlarıyla harap ve kurşun izleriyle dolu şehirden fotoğraflar çekerek yaşanan vahşeti belgeledi. 15 sene sonra Saraybosna'ya yeniden giden Marshall, bambaşka bir şehir buldu. Saraybosna'nın, savaşın izlerini büyük ölçüde sildiği ortaya çıktı.

FOTO GALERİ

Marshall'ın çektiği eski ve yeni fotoğraflar yan yana getirildiğinde yaşanan dehşet ve meydana gelen dönüşüm çarpıcı bir şekilde görüldü. nbsp;
2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da en büyük katliamın yaşandığı Saraybosna, cehennemden modern bir Avrupa şehrine dönüşmüş göründü. nbsp;
Tabiî savaşın ancak maddî hasarları giderilebildi. Ölen yüzbinlerce kişinin geri dönmesi ve insanın hafsalasının almayacağı zulümlerin telafisi ise mümkün değil.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...