Saplantılı anneye hapis cezası: Kızını 111 kez arayıp 306 kez mesaj gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Saplantılı anneye hapis cezası: Kızını 111 kez arayıp 306 kez mesaj gönderdi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kızını gün içinde 111 kez arayan anneye cezaya verildi. Hakkında uzaklaştırma kararı aldıran kızına gün içinde 306 kısa mesaj gönderen anne durdurulamadı. Kızını takip ederek evine gelen anne için 6 ay hapis cezası verilmesine karar verildi.

Muhabir: Makbule Dilagah Metecan

Güney Kore’de yaşanan olay kısa sürede dünya kamuoyunu meşgul etti. Daejon kentinde yaşanan olay ülke gündemine oturdu. Bir kadın yaklaşık bir sene boyunca kızını hem sözlü hem fiziksel yollarla taciz etti.

Kızını gün içinde yüzlerce kez arayan ve mesaj gönderen anneye ceza verildi. Kızına günde 306 kısa mesaj gönderen ve 111 kez arayan anne şaşkınlığa neden oldu. Kızının evde olup olmadığını soran anne, kız cevap vermedikçe mesajların tonunun sertleştirdi.

KIZINI ARAYAN ANNEYE HAPİS CEZASI

Kızını fiziksel olarak takip eden anne evini bir günde 8 kez ziyaret edip, kızını evin içine bakmakla tehdit etti. Kızının şikayeti üzerine uzaklaştırma kararı verilen anne yasağı çiğneyerek eve 6 kez daha izinsiz girdi.

The Korean Herald gazetesinin haberine göre Daejeon Bölge Mahkemesi, eylemlerinin kasıtlı veya önceden planlı olmadığını iddia eden annenin savunmasını kabul etmedi ve 6 ay hapis cezasıyla birlikte 40 saatlik eğitim almasına karar verdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...