Sana'da patlama!

/ Kaynak: AA
Sana'da patlama!

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in başkenti Sana'nın merkezinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Sana'nın en meşhur caddelerinden Hadde'de meydana gelen patlamada çok sayıda sivil yaralandı. Yaralı sayısının henüz tespit edilemediği ifade edildi.
ADEN'DE SİLAHLI SALDIRI
Öte yandan, emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yemen'in güneyindeki Aden kentinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateş açılması sonucu Albay Muhammed Osman ez-Zehravi hayatını kaybetti.
Kaynaklar, Zehravi'nin askeri istihbarat servisinde görevli olduğunu ve askeri karargahtan evine döndüğü esnada olayın yaşandığını bildirdi.
SALDIRGANLAR OLAY YERİNDEN KAÇTI
Yemen'de Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Sana'da kontrolü ele almasının ardından Aden gibi bazı güney bölgeleri Sana'dan gelecek emirleri kabul etmeyeceklerini belirtmiş ve kendi yerel güçlerini kurmaya başlamıştı. Sana merkezli yönetimin gücünün kırıldığı Aden kentinin büyük bir bölümünü kontrolünde bulunduran Halk Komiteleri, ''Aden'in korunması ve bütünlüğünü inisiyatifleri altına aldıklarını'' açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...