Şam'da sürpriz açıklama, Muhalif güçler Esad'la buluşacak

Şam'da sürpriz açıklama, Muhalif güçler Esad'la buluşacak

DÜNYA Haberleri

Suriye'de 2.5 yıldır devam eden ve on binlerce insanın ölümüne yol açan iç savaşın sona ermesi için tarafların 23-24 Kasım'da biraraya geleceği öne sürüldü

Suriye'de devam eden iç savaşı sona erdirmek için yapılması planlanan Cenevre-2 konferansının düzenlenmesi konusunda önemli bir adım atıldı. Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, temaslarda bulunmak için geldiği Moskova'da Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, konferansın büyük ihtimalle 23-24 Kasım'da düzenleneceğini söyledi. Cenevre-2 Konferansı'nın asıl maksadının toplumun bütün kesimlerini temsil eden koalisyon hükümetinin kurulması olduğunu vurgulayan Cemil, sadece Suriye'de değil, ülke dışındaki güçlerin de konferansın yapılmasını arzu etmelerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Cenevre-2'ye karşı çıkanların da bulunduğunu anlatan Cemil, "Bugünkü gerçek, Cenevre konferansına alternatifin olmayışıdır. Suriye'deki durum bu şekilde devam edemez. Konferans dışında çözüm yolu yoktur" diye konuştu. Suriye Başbakan Yardımcısı Cemil, koalisyon hükümetinin yolun sonu olmadığını belirterek, "Koalisyon hükümeti, yurt dışı müdahalenin durdurulması, şiddetin sona erdirilmesi ve siyasi diyalog sürecinin başlatılması için bir araçtır" dedi. Bu arada Suriye'nin güneyinde Esad rejimine karşı savaşan 70 muhalif grup yaptıkları ortak bir açıklama ile, Suriye Ulusal Koalisyonu'nun otoritesini tanınmadığı duyurdu. Muhalif gruplar, koalisyonun başarısızlığa uğradığını belirterek artık muhalifleri temsil etmediğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...