Şam'da son yılların en büyük çatışması yaşanıyor

Düzenleyen:
Şam'da son yılların en büyük çatışması yaşanıyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin başkenti Şam'da son yılların en büyük çatışmaları yaşanıyor. Pazar günü taarruza geçen muhalifler, rejim güçlerine büyük kayıplar verdirdi.

İç savaşın 7. yılına girdiği Suriye'nin Şam kenti son yılların en büyük çatışmalarına sahne oluyor. Pazar günü taarruza geçen muhalif gruplar, çatışmaların yaşandığı ilk gün Esad rejimi birliklerine büyük kayıplar yaşattı.

COBAR YAKINLARINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Çatışmalar Cobar yakınlarındaki Abbasi mahallesinde eski şehrin duvarlarına iki kilometre uzaklıkta devam ediyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilk gün Şam'ın iletişim ağına büyük hasar verildi. Pazar günü yaşanan çatışmalarda muhalifler iki mahalleyi Esad birliklerinden almıştı. Gruplar rejim askerlerinin saldırısı sonucu elde ettikleri mahallelerden geri çekilmek zorunda kaldı.

Şam'da son yılların en büyük çatışması yaşanıyor

MUHALİFLER GERİ ALDI

Muhalif gruplardan Feylak el Rahman örgütünün sözcüsü Vael Elvan, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada sabah saatlerinde yeni operasyona başladıklarını ve bir gün önce kaybettikleri bölgeleri geri kazandıklarını söyledi.

REJİM GÜÇLERİ HAVA HAREKATI DÜZENLİYOR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Şam'ın kuzeydoğusunda muhaliflerin bulunduğu Cobar ve Kabun mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşandığını, Suriye güçlerinin hava saldırısı düzenlediğini aktardı. Gözlemevi muhaliflerin de hükümetin kontrolündeki Cobar yakınındaki şehir merkezine saldırı düzenlediğini belirtti.

Şam'da son yılların en büyük çatışması yaşanıyor

MUHALİFLER SURAN BELDESİNİ ELE GEÇİRDİ

Yerel kaynaklardan gelen son bilgiye göre muhalifler, Hama'da bulunan Suran beldesini yoğun çatışmalar sonucunda rejim güçlerinden aldı. Muhalifler bu çatışamlarda Esad'ın 4 tankını ele geçirdi ve 2 tankını yok etti.

ŞAM MERKEZİ ALTI YILDIR KORUNMAYA ÇALIŞILIYOR

Esad rejimi güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar pazar gününden bu yana sürüyor. Şam altı yıldır rejim ordusunun kontrolünde ve iç savaş başladığından bu yana çatışmalardan kısmen korunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...