Şam'da şiddetli çatışma

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Şam'da şiddetli çatışma

Dünya Haberleri  / AA

Suriye'nin başkenti Şam'da gece Nizami ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. En az 86 kişinin öldüğü bildiriliyor.


Şam'daki saldırılarda 86 kişi öldü
Suriye'nin başkenti Şam'ın Mezze Mahallesi'ndeki çatışma ve bombalı saldırılarda 86 kişinin öldüğü öne sürüldü.

Görgü tanıkları, Mezze Askeri Havaalanı ve Askeri İstihbarat Şubesi yakınlarında çıkan çatışmalar ve bombalı saldırılarda 86 kişinin öldüğünü, 150 kişinin yaralandığını iddia etti. Yaralıların ambulanslarla Villat Garbiye yakınlarındaki bir hastaneye sevkedildiği belirtildi.

Muhalif kaynaklardan edinilen bilgiye göre, çatışma ve bombalı saldırıların ardından Suriye ordusuna bağlı güçlerin dün geceden bu yana Mezze Askeri Havaalanı yakınlarındaki yolları kapattığı, askeri helikopterlerin alçak uçuş yaptığı kaydedildi.

Muhalif yapılanmalardan Suriye Genel Devrim Konseyi, başkent Şam'ın Mezze semtinde Suriye ordusuyla Özgür ordu arasında çatışmaların yaşandığını, yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.

Kentte patlamaların da yaşandığını kaydeden yerel aktivistler, üçüncü birlikten çok sayıda askerin ayrıldığını ve ayrılan askerlerle ordu arasında çatışmalar çıktığını kaydetti.

Güvenlik güçlerinin Mezze'de evlere baskınlar düzenlediğini ve rastgele tutuklamalar gerçekleştirdiğini belirten aktivistler, ordunun birçok kentte muhaliflere karşı geniş çaplı operasyonlarına devam ettiğini söyledi.

Dün, Suriye genelinde düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin müdahalesinde 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...