Samaras güç kaybediyor, Tsipras yükseliyor!

Samaras güç kaybediyor, Tsipras yükseliyor!

DÜNYA Haberleri

İspanya'da konuşan Yunan Syriza Partisi lideri Tsipras, "Yunanistan'da tarihi değişikliğin eşiğindeyiz" dedi.

İspanya'da Podemos'un (Yapabiliriz) kurucu kongresinde konuşan Syriza Partisi Genel Başkanı Aleksis Tsipras "Yunanistan'da tarihi değişikliğin eşiğindeyiz" ifadelerini kullanarak yeniden erken genel seçim istedi.

Yunanistan'ın kreditörleriyle müzakere yapılması için halktan güçlü bir talimat istediklerini ifade eden Tsipras "Yunan halkını göz ardı ederek hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğiz. Özellikle de kamu borcu raftayken hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Aleksis Tsipras konuşmasının devamında "Bu nedenle aşırı borçlanmaya yol açan kesinti ve kemer sıkma koşullarını kabul etmiyoruz, zaten tahsil edilemeyen vergilere yenilerinin eklenmesini de kabul etmiyoruz, ülke ekonomisini resesyona geri götürecek ve 1 Ocak 2015'ten itibaren geçerli olacak maaş ve emekli maaşlarına yeni kesintileri de kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Syriza'nın Yunanistan'da anketlerdeki birinciliğine ve Podemos'un İspanya'daki yükselişine dikkat çeken Tsipras "Düne kadar imkânsız gibi görünen Avrupa'nın gidişatını değiştirmeyi, felakete yol açan kemer sıkma programlarına son vermeyi, demokrasi ve sosyal adaleti geri getirmeyi Podemos ile birlikte başarabileceğimiz artık açık ve net." dedi.

Syriza'nın halkla birlikte iktidarı ele geçirmenin tarihi sorumluluğunun eşiğinde olduğunun altını çizen Tsipras "önümüzdeki yıllarda Güney Avrupa, Avrupa'nın taşrası, Avrupa'nın tarihini yeniden yazacak" ifadelerini kullanırken "Siyasi ajandayı değiştireceğiz. Avrupa'nın kalkınma havasını teneffüs etmesi için üç konuyu ilerleteceğiz:

- Kemer sıkma politikasına derhal son verilecek.

- Euro Bölgesi'nin borçlarının örgütlü bir şekilde yeniden yapılandırılması için borçla ilgili Avrupa toplantısı yapılacak.

- Kamu yatırımları ve güçlü Avrupa finansmanı için yeni pazarlık yapılacak" ifadelerini kullanırken konuşmasını Yunanistan'da erken genel seçim isteyerek tamamladı.

Anketlere göre Başbakan Samaras'ın partisi kan kaybediyor

Metron Analysis kamuoyu araştırma şirketinin Parapolitika gazetesi hesabına yaptığı ankete göre Yunanistan siyaset sahnesinde anamuhalefet Syriza Partisi iktidardaki ND Partisi'nden % 4.8 puan farkla önde bulunuyor. nbsp;

Metron Analysis'in anketine göre Yunanistan Başbakanlığına halkın en uygun gördüğü kişi ise %35 ile ND Partisi lideri Antonis Samaras. Syriza lideri Aleksis Tsipras ise % 18 oy oranı ile ikinci sırada.

Samaras güç kaybediyor, Tsipras yükseliyor!

Kaynak: Azınlıkça

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...