Saldırıya uğrayan yer sinagog değil 'Araplara ölüm' merkeziydi

Saldırıya uğrayan yer sinagog değil 'Araplara ölüm' merkeziydi

DÜNYA Haberleri

Yaşatma Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, 18 Kasım Salı günü 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan sinagog saldırısı konusunda önemli bir iddiada bulundu

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, 18 Kasım Salı günü 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan sinagog saldırısı konusunda önemli bir iddiada bulundu. Saldırıya maruz kalan yerin aslında bir sinagog olmadığını öne süren Demirci, bu binanın "Araplara ölüm" ve "Filistinlileri Filistin'den çıkarma" sloganlarıyla çalışan bir İsrail teşkilatının merkezi olduğunu ifade etti. İsrailli askerlerin postalları ile kirletilen ilk kıblemiz Mescid-i nbsp;Aksa'nın, tarihinde ilk kez ibadete kapatıldığını belirten Demirci, 23 Kasım Pazar günü nbsp;Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde "Kudüs'teki Osmanlı Mirasımız Tehlikede: AKSA İÇİN HAREKETE GEÇ" sloganı ile düzenleyecekleri etkinliğe 41 Sivil Toplum Kuruluşunun destek verdiğini söyledi. Programa yurt içi ve yurt dışından Kudüs ve Mescid-i Aksa hassasiyeti olan çok sayıda ismin de katılacağı belirtildi.
Bünyamin Çelik İSTANBUL



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...