Saldırı hazırlığındaki Ermenistan güçleri bozguna uğratıldı

Düzenleyen:
Saldırı hazırlığındaki Ermenistan güçleri bozguna uğratıldı

DÜNYA Haberleri

Kardeş Azerbaycan ordusu cephe hattında saldırı hazırlığındaki Ermenistan güçlerini vurdu. Azerbaycan kuvvetlerinin saldırısında çok sayıda Ermenistan destekli terörist ve asker öldürüldü, Ermeni güçlere ait bazı yapılar tamamen yok edildi. Savunma Bakanlığı, 2 yaşındaki Zehra'nın intikamının alındığını belirtirken, Azerbaycan ordusunun savaşa hazır duruma getirildiğini ifade etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, cephe hattının Fuzuli-Hocavend yönünde işgalci Ermenistan'a bağlı terörist ve askeri birliklerini savaşa hazır duruma getirilmesinin tespit edilmesinin ardından bu hedeflere Azerbaycan ordusunca atış yapıldığı bildirildi. 

ERMENİSTAN'A AĞIR DARBE

Açıklamada, Azerbaycan kuvvetlerinin saldırısı sonucu Ermenistan güçlerinin çok sayıda can kaybı verdiği, bazı askeri araç ve yapıların tamamen yok edildiği belirtildi. Yerel kaynaklar öldürülenler arasında üst düzey askerlerin de bulunduğunu ifade ediyor.

ZEHRA'NIN KANI YERDE KALMADI

Operasyonun Ermenistan güçlerinin yeni provokasyonunu önlemek ve 4 Temmuz'da Ermeni birliklerin saldırısında hayatını kaybeden 50 yaşındaki kadınla iki yaşındaki torununun intikamını almak amacıyla gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, sivillere ve askerlere karşı yapılacak saldırıların önlenmesi ve Ermenistan kuvvetlerinin ateş noktalarına darbe indirilmesi amacıyla Azerbaycan ordusunun savaşa hazır duruma getirildiği ifade edildi.

Saldırı hazırlığındaki Ermenistan güçleri bozguna uğratıldı
(Ermeni güçlerin saldırısında hayatını kaybeden Sahibe Guliyeva ve 2 yaşındaki torunu Zehra Guliyeva)

CEPHE HATTI AZERBAYCAN KONTROLÜNDE

Açıklamada, cephe hattında durumun Azerbaycan ordusunun kontrolü altında olduğu bildirildi.

Ermenistan güçleri 4 Temmuz'da Fuzuli ilinin Alhanlı köyüne 82 ve 120 milimetrelik havan toplarıyla ateş açmış, köy sakinlerinden Sahibe Guliyeva ve 2 yaşındaki torunu Zehra Guliyeva hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...