Sakız Adası'ndaki orman yangını kontrol altında

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sakız Adası'ndaki orman yangını kontrol altında

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'ın Sakız Adası'nda dün gece saatlerinde bir trafik kazası sonucu çıkan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Avrupa'nın güneyinde hava sıcaklıkları arttı, orman yangını haberleri peş peşe geldi. Bu durumdan en çok etkilenen ülkelerden birisi de Yunanistan olurken, yüksek sıcaklıklar sonrası yangınla mücadele eden ülkede bir yangın da trafik kazası sonrası çıktı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yunanistan İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamada, Sakız Adası'nın Diefha orman bölgesinde çıkan yangına Midilli'den ve Atina'dan gelen destek ekipleri ve gönüllülerin de yardımıyla dün geceden beri müdahale edildiği belirtildi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'nin haberinde, bir trafik kazası sonucu çıkan yangının, sabahın erken saatlerinde söndürme helikopterleriyle müdahalenin ardından büyük ölçüde kontrol altına alındığı kaydedildi.

İKİ KÖY TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Tedbir amacıyla Ada'daki iki köyün boşaltıldığı belirtildi. Ormanlık bölgedeki kısmi olarak aktif küçük çaplı yangın alanlarına ise müdahalenin devam ettiği ifade edildi.

Aracının kontrolünü kaybedip duvara çarparak aracında ve ardından Ada'daki ormanlık alanda yangına sebep olan alkollü sürücünün de gözaltına alındığı aktarıldı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...