Şahin: Türkiye model alınıyor

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Şahin: Türkiye model alınıyor

Dünya Haberleri  / İHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'nin ekonomik politikalardan ardından sosyal politikalarında çoğu ülke tarafından model alındığını söyledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'nin ekonomik politikalardan sonra sosyal politikalarda da başvurulan bir ülke konumuna yükseldiğini belirterek, "2015-2020 yıllarına kadar yapacağımız çalışmaları bir çok ülke model olarak uygulamak istiyor" dedi.

Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları için Davos'ta bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal konular açısından Davos toplantılarını ihmal ettiklerini, Dünya Ekonomik Forumu gibi uluslararası toplantılarda mutlaka sosyal konularda da Türkiye'nin temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Kadın Erkek Eşitliği" konulu konferansta konuşan Bakan Şahin, Türkiye'nin son on yılda sosyal konularda aldığı mesafenin dünya tarafından takip edildiğini söyledi. Davos'ta Türkiye'nin ekonomik gelişmesi kadar sosyal konularda da önemli ve başvurulan ülke olduğunu gördüklerini belirten Şahin, "10 yıldır uyguladığımız temel hak ve özgürlükler, sosyal politikalar ve uygulamalar dünyada büyük ilgi görüyor. 2015-2020 yıllarına kadar yapacağımız çalışmaları bir çok ülke model olarak uygulamak istiyor. Çok sayıda ikili görüşmelerde bulunduk. Çok farklı coğrafyalardaki ülkelerle görüş alışverişinde bulunduk" dedi. nbsp;

Dünya
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...