Sahada can pazarı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Sahada can pazarı

Dünya Haberleri  / AA

Al Masry'nin Al Ahly'yi 3-1 yendiği maçtan sonra çıkan olaylarda 1000'den fazla kişi de yaralandı.

Mısır'da bir futbol maçından sonra çıkan çatışmada 74 kişinin öldüğü, 1000'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Port Said kenti yetkilileri, evsahibi El Masri futbol takımı taraftarlarının Mısır'ın bir numaralı takımı olan El Ahli'ye karşı kazandıkları 3-1'lik zaferi kutlamak için sahaya akın ettiğini açıkladı. İki takımın taraftarları arasında çıkan çatışmada 73 kişi öldü. Ölenler arasında güvenlik güçlerinin de olduğu bildirildi.


Davutoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Amr'ı arayarak, taziyeleri iletti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'ın ünlü takımı El Ehli ile Port Said'in El Masri takımları arasında oynanan maçtan sonra çıkan olaylara ilişkin Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr'ı arayarak, taziyelerini iletti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, Amr'a, maçta ölen ve yaralananlar için taziye ve geçmiş olsun dileklerini aktararak, Türkiye'nin yardım için her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Mısır'da maç sonrasında seyircilerin sahaya inmesi sonucu 74 kişi öldü, binden fazla kişi yaralandı.
Bir grup taraftar, Port Said Stadı'nı ateşe verirken bazı taraftarlar da olayları stat dışında askeri yönetim aleyhine gösterilere dönüştürdü.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...