Sağlığı iyi değil: Kraliçe Elizabeth’e 'görevi bırak' baskıları

Düzenleyen:
Sağlığı iyi değil: Kraliçe Elizabeth’e 'görevi bırak' baskıları

DÜNYA Haberleri

Sağlık durumu ile ilgili çeşitli spekülasyonlar dolaşan Kraliçe Elizabeth'e görevini bırakması yönünde tavsiyeler gelmeye başladı.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, son günlerde hep sağlığıyla ilgili haberlerle gündeme geliyor. 95 yaşındaki kraliçenin, 1. Dünya Savaşı'nda ölenler için pazar günü Londra’da düzenlenen anma törenine iştirak etmemesi, sağlığıyla ilgili endişeleri artırdı. Kraliçe Elizabeth, 12 Ekim’de ilk kez baston kullanırken görülmüş, 20 Ekim’de de ilk kez kraliyetle ilgili görevlerinden bazılarını iptal etmişti. Birkaç günü hastanede geçiren Elizabeth, ev sahibi ülke lideri olmasına rağmen Glascow’daki BM İklim Zirvesi’ne de katılmadı.

"KRALİÇENİN GÖREVİ BIRAKMA ZAMANI GELDİ"
Buckingham Sarayı, kraliçenin Londra’daki anma merasimine katılmamasına "sırtını incitmesini" gerekçe gösterdi. İlk olarak 1953’te tahta çıkan Elizabeth, bu süre zarfında anma gününü sadece 6 kere kaçırdı. Bunların dördü yurt dışında olması, ikisi de hamileliği dolayısıyla oldu. İngiltere’de kraliçenin sağlık durumunun açıklanandan çok daha ciddi olduğunu düşünen geniş bir kesim var. Ünlü televizyon sunucusu Piers Morgan da bunlardan biri. Morgan, Twitter’daki mesajında, “Kraliçenin sağlığı konusunda bize açıklanmayan bir şeyler olabilir” ifadesini kullandı. Eski gölge maliye bakanı Ed Balls, “Kraliçenin sırtına bakmak isterim” derken The Sun gazetesinin eski kraliyet muhabiri Duncan Larcombe, daha da ileri giderek, “Kraliçenin görevi bırakma zamanı geldi” diye konuştu.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...