‘Saat üreticisi’ baron yakalandı

- Güncelleme:
‘Saat üreticisi’ baron yakalandı
Dünya Haberleri

Kendisini saat üreticisi olarak tanıtan İtalyan uyuşturucu baronu Bruno Carbone, sorgusunda gerçek kimliğini itiraf etti. DHKP-C’li Mihraç Ural’ın kendisini Akdeniz üzerinden Lübnan’a geçireceğini belirtti.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

Dünyanın en tehlikeli uyuşturucu baronu olarak tanınan İtalyan asıllı Bruno Carbone (45) İdlib’de yakalandı. Bölgede sağ ele geçirilen Carbone, sorgusunda Lazkiye bölgesindeki DHKP-C elebaşlarından Mihraç Ural’ın karargâhının yer aldığı Lazkiye El-Basit bölgesine geçmek istediğini söyledi. 

Afrika, Asya, Avrupa uyuşturucu trafiğinin ana aktörleri arasında yer alan İtalyan baronun bölgeye Rus ve İspanyol pasaportları ile girdiği ortaya çıktı. Kendisini saat üreticisi olarak tanıtan Carbone, sorgusunda gerçek kimliğini itiraf etti ve Mihraç Ural’ın kendisini Akdeniz üzerinden Lübnan’a geçireceğini belirtti.

LAZKİYE’YE GEÇEMEDİ

Mihraç Ural, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kardeşi Mahir Esad, kuzenleri Hafız Munzher el-Esad ve Luay Talal el-Esad ile birlikte üst düzey Baas Partili isimlerin de ortak olduğu yıllık 600 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğinin ortakları arasında yer alıyor. Ural’ın, İtalyan suç makinesini Lübnan’da Hizbullah komutanı ve aynı zamanda bölgenin en büyük uyuşturucu üretici-tüccarı Ali Nuh Zayter’e teslim edeceği öğrenildi. Ailesi Dubai’de yaşayan Carbone’nin, Hizbullah’ın da desteği ve sahte pasaportla Lübnan’a yerleşeceği, daha sonra ailesini de buraya getirmek istediğini anlattı. 

ÜLKESİNE PAKETLENDİ

Europol’ün en çok arananlar listesindeki Bruno Carbone’ye ait 20’den fazla suç dosyası bulunuyor. Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığının en büyük isimlerinden biri Carbone’nin teslim edilme sürecinde Türkiye kritik rol oynadı. İtalyan makamlarının Türk yetkililerden yardım istemesi ile geçtiğimiz salı günü Bruno Carbone, Suriye’den iade edilerek uçağa bindirildi ve Roma’ya iade edildi. Bruno, Roma-Ciampino Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...