'Rutba'da olanlar Musul'da olabileceklerin provası'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rutba'da olanlar Musul'da olabileceklerin provası'

DÜNYA Haberleri  / AA

Iraklı siyasi düşünür ve yazar Visam Kubeysi, geçen hafta Enbar vilayetine bağlı Rutba kazasında yaşanan Haşdi Şabi saldırılarının, önümüzdeki dönemde Musul'u nelerin beklediğinin habercisi olduğunu belirtti.

Iraklı siyasi düşünür ve yazar Visam Kubeysi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rutba'da olanlar Musul'da olabileceklerin küçük bir provası ve bir anlamda alarm zilidir." dedi.

Türkiye'yi kastederek "bazı bölge ülkelerinin" Musul operasyonuna katılmasına, Irak hükümetinin gösterdiği tepkiyi "garipsediğini" kaydeden Kubeysi, "(Türkiye'nin) Katılımı sembolik dahi olsa Diyala, Enbar, Salahaddin ve Felluce'de yaşananların tekrarlanmayacağı yönünde (yerel halka) güvence verir." değerlendirmesinde bulundu.

Haşdi Şabi Musul'daki halk direnişini olumsuz etkiliyor

Felluce operasyonunda da resmi söylemin "Haşdi Şabi'nin ilçeye girmeyeceği" yönünde olduğunu ancak Felluce'ye giren söz konusu milis güçlerin adam öldürme, yıkım, ateşe verme gibi pek çok insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiğini hatırlatan Kubeysi, Haşdi Şabi'nin geçmişte Felluce'de bugün Ruba'da gerçekleştirdiği bu tip eylemlerin Musul'da terör örgütü DEAŞ'a karşı sergilenecek bir halk direnişini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Sorumluluk "Başkomutan" İbadi'ye ait

Haşdi Şabi'nin yaptıklarının tüm sorumluluğunun "Başkomutan" sıfatı nedeniyle Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'ye ait olduğunu dile getiren Kubeysi, İran'ın Ortadoğu projesinin Rusya'nın Suriye projesinden istifade ederek ilerlediğini, ABD uçakları ve toplarının ise Irak ve Suriye'de İran yaranına faaliyet gösteren askeri unsurları koruduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...