Rusya'yı su bastı

/ Kaynak: AA
Rusya'yı su bastı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'da son 120 yılın en büyük su taşkınları yaşandı, Amur ve Habarovsk bölgeleri sular altında kaldı.

Rusya'nın Amur ve Habarovsk bölgelerinde günlerdir devam eden yağışlar nedeniyle sel ve su taşkınları sürüyor. Son 120 yılın en büyük su taşkınlarının yaşandığı bölgede, yaklaşık 1 milyon metrekare toprağın sular altında kaldığı belirtilirken, yaşanan felaketin sadece Rus tarım ekonomisine faturası ise yaklaşık 9 milyar ruble olarak tespit ediliyor. Bölgede su seviyesi tarihin en yüksek düzeyine ulaşırken, bazı yerleşim birimlerindeki su yüksekliği sadece bir gecede 8 ila 15 santimetre artarak iki metreye kadar ulaştı. Uzak Doğu Gelişim Bakanlığı verilerine göre, bölgede 82'si Amur'da olmak üzere 134 yerleşim birimi sular altında kalırken yaklaşık 40-50 bin kişi yaşanan felaketten etkilendi ve iki bini çocuk 23 bin kişi tahliye edildi.
Bu arada, nehirlerdeki su yüksekliğinin tarihin en yüksek seviyelerine ulaşması bölgedeki barajları su boşaltımına zorluyor. Barajların su boşaltması bölgede seller nedeniyle su altında kalan şehirlerin daha da zarar görmesi anlamına geliyor. Moskova yönetimi, seller ve su taşkınlarının yol açtığı yaraları sarmak için 2.3 milyar ruble (yaklaşık 70 milyon dolar) ayırmış, bölgede durum normale döndükten sonra tüm alt yapının yenileneceğini belirtmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...