'Rusya'yı durdurmanın yolu ekonomi'

/ Kaynak: AA
'Rusya'yı durdurmanın yolu ekonomi'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström: 'Rusya'nın saldırgan tavırları, askeri yollarla değil siyasi ve ekonomik yollarla durdurulabilir'

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Rusya'nın saldırgan tavırlarının, askeri yollarla değil siyasi ve ekonomik yollarla durdurulabileceğini söyledi. Bakan Wallström, İsveç Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, Rusya'nın geleneksel bir güvenlik tehdidi olduğunu, İsveç ile AB'nin Rusya'nın üzerindeki baskı ve yaptırımları sürdürmesi gerektiğini belirtti.
Rusya'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerine işaret eden Wallström, "Rusya'nın saldırgan tavırları, askeri yollarla değil siyasi ve ekonomik yollarla durdurulabilir" diye konuştu.
Wallström, Rusya'nın Baltık Denizi üzerindeki provokatif politikalarının sonlandırılmasının yine Rusya'nın Ukrayna'daki ilerleyişinin durdurulması ile mümkün olacağını ifade etti.
Gerek AB gerek İsveç'in Rusya ile karşılıklı iletişim kanallarını açık tutmasının gerekliliğine de değinen Wallström, gelecekte yardıma ihtiyaç duyduğu takdirde Ukrayna'nın gelişiminde de en ön sırada olacaklarını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...