Rusya'nın saldırısı sonuçsuz kaldı, İHA'lar imha edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rusya'nın saldırısı sonuçsuz kaldı, İHA'lar imha edildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya, Kiev'e 33 adet İHA ile saldırı düzenledi. Ukrayna'nın 20'den fazla İHA'yı düşürmesiyle saldırı sonuçsuz kaldı. Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko'nun yaptığı açıklamaya göre şehrin farklı bölgelerine düşen İHA parçaları sebebiyle bir kişi yaralandı.

Rusya ve Ukrayna arasında sular ısınmıyor. Rusya'nın düzenlediği İHA saldırısınına Ukrayna karşılık verdi. Rusya'nın gönderdiği 33 İHA2nın 26'sının düşürüldüğü açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Rusya'nın, bu gece Ukrayna'nın başkenti Kiev'e insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediği, 20'den fazla İHA'nın düşürüldüğü bildirildi.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, idarenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu gece Rus ordusunun başkent Kiev'e "Şahid" tipi İHA'larla saldırı düzenlediğini belirtti.

İHA'ların gruplar halinde farklı yönlerden başkente girdiğini aktaran Popko, "Hava savunma sistemleri tarafından 20'den fazla İHA imha edildi." ifadesini kullandı.

BİR KİŞİ YARALANDI

Popko, İHA parçalarının şehrin farklı bölgelerine düşmesi sonucunda bir kişinin yaralandığını ve apartmanların, arabaların, troleybüs elektrik hatlarının, yolların hasar gördüğünü kaydetti.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada da Rusya'nın bu gece, Kiev bölgesi yönünde 33 "Şahid" tipi İHA gönderdiği, muharebe operasyonları sonucunda 26 İHA'nın düşürüldüğü belirtildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...