Rusya'nın saldırdığı Herson'da bilanço ağır! Onlarca ölü ve yaralı var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'nın saldırdığı Herson'da bilanço ağır! Onlarca ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın son dönemde yoğunlaştırdığı saldırıların hedeflerinden bir tanesi olan Ukrayna'nın Herson kentinde ölü ve yaralı sayısı yükseldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski bilançonun ağır olduğunu açıkladı ve faillerden hesap sorulacağını belirtti.

Rusya son zamanlarda Ukrayna'yı düzenli olarak bombalayarak çeşitli bölgeleri hedef alıyor.

Herson kentine Rusya tarafından düzenlenen son saldırıda can kaybı artmaya devam ediyor.

HERSON RUSLAR TARAFINDAN HEDEF ALINDI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Rus saldırısında Herson’da 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 kişinin de yaralandığını” duyurdu.

Ölen ve yaralananların tamamının sivillerden oluştuğu kaydedildi.

Rusya'nın saldırdığı Herson'da bilanço ağır! Onlarca ölü ve yaralı var

"SİVİLLER KATLEDİLİYOR"

Tüm faillerden hesap sorulacağını vurgulayan Ukrayna lideri, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Zelenski, “Dünyanın bunu görmesi ve bilmesi gerekiyor. Bir tren istasyonu ve bir kavşak, bir ev, bir hırdavatçı, bir bakkal, bir benzin istasyonu, bu yerleri neyin birleştirdiğini biliyor musunuz? Rusya'nın mermileriyle bıraktığı kanlı iz, Herson bölgesinde sivilleri katlediyorlar” ifadelerini kullandı.

KİEV DE SALDIRILARIN HEDEFİNDEYDİ

Ukrayna hava savunması, Rusya'nın şafak öncesi bir saldırıda fırlattığı 24 kamikaze insansız hava aracından 18'ini düşürdüklerini açıkladı.

Kiev şehir yönetimi yaptığı açıklamada, “Ukrayna başkentini dört gün içinde üçüncü kez hedef alan tüm füze ve insansız hava araçlarının imha edildiğini” söyledi.

Yönetim, "Ruslar, muhtemelen balistik tip olan Shahed gezici mühimmat ve füzeleri kullanarak Kiev'e saldırdı" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...