Rusya'nın direnci kırılıyor! Ukrayna, iki kritik noktayı ele geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rusya'nın direnci kırılıyor! Ukrayna, iki kritik noktayı ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna ordusu, Rus işgalindeki iki kritik noktayı kurtardığını duyurdu. Bahmut ekseninde yer alan Klishchiivka ve Andrivvka köylerini kurtaran Ukrayna, son bir haftada 3 bin 180 Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna ordusu, batılı ülkelerin de desteğiyle Rus güçlerine yönelik karşı taarruz başlatırken, son dönemde kayda değer başarılar elde ediyor. Kiev’e bağlı güçlerin ülkenin doğusundaki Rus pozisyonlarına yönelik saldırılarında Bakhmut bölgesinde Klishchiivka ve Andrivvka gibi iki önemli noktayı ele geçirdiği duyuruldu.

Ukrayna ordusunun başarısı, Rus savunma hattının yarıldığına yönelik iddiaları güçlendirirken savaşta hayatını kaybedenlerin sayısına da ışık tutan bir bilgi paylaşıldı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, geçtiğimiz hafta devam eden çatışmalarda 3 bin 180 Rus askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

RUSYA’NIN DİRENCİ KIRILIYOR

Ukrayna’nın Bakhmut bölgesinde ele geçirdiği iki kritik nokta ve Rus ordusunun askeri kaybını değerlendiren Savaş Araştırmaları Enstitüsü'nün (ISW), Rus birliklerinin güç kaybetmeye devam edeceğini aktardı. ISW, özellikle iki bölgede yaşanan çatışmaların Rusya’nın direncinin kırıldığını gösterdiğini belirtti.

"Ukrayna'nın Rus güçlerinin elinde tutmak için yoğun bir mücadele verdiği iki köyü kurtarması, onları savunan Rus birliklerinin ciddi şekilde bozulmasına neden olabilir."

Ancak ISW raporuna, Ukrayna'nın başarısının "Ukrayna'nın Bakhmut'un güneyinde daha yüksek bir ilerleme hızına işaret edeceğine" dair henüz bir işaret olmadığını ekledi ve Rusya'nın Bakhmut'tan geçen bir otoyol olan T0513'ün batısındaki savunma pozisyonlarının güçlendireceğinin altını çizdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...