Rusya'nın barış için 3 şartı var! Yetkili isim tek tek açıkladı

Düzenleyen:
Rusya'nın barış için 3 şartı var! Yetkili isim tek tek açıkladı

DÜNYA Haberleri

Rusya, Ukrayna'yı işgal girişiminde ana hedef olan başkent Kiev'i ele geçirememesinin ardından rotasını ülkenin doğusuna çevirdi. Rus ordusu tarafından Ukrayna'nın Vinnıtsya kentine dün düzenlenen füze saldırısında 21 kişi öldü, en az 52 kişi yaralandı. Saldırı sonrası Rusya, barış anlaşmasına varılabilmesi için Ukrayna'ya 3 şart sundu.

Rus lider Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri harekat emri sonrası başlayan işgal girişimi sürüyor. Rus ordusu, ana hedef olarak belirlediği başkent Kiev'i kuşatmış ama ele geçirememiş, daha sonra ise hedefini ülkenin doğusu olarak belirlemişti.

İstatistiklere göre dünyanın en güçlüleri arasında yer alan Rus ordusunun Ukrayna'da beklediği başarıları elde edememesi gözlerin Putin'e çevrilmesine neden oldu. Rus lider ise "Askeri operasyonumuz başarıya ulaşana dek sürecek" mesajı verdi.

Kremlin, Ukrayna'da ciddi kayıplar verdiklerini doğrularken, Ukrayna ordusu Vladimir Zelenskiy önderliğinde başarılı direnişini sürdürüyor. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın büyük bir bölümünün de desteğini alan Ukrayna'da savaş Kiev'den doğu bölgelere kaydı.

SİVİLLERİ FÜZE İLE VURDULAR

 

Rus ordusu dün Ukrayna'nın Vinnıtsya kentine füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3'ü çocuk 21 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı. Bu olayın ardından iki ülke arasında yeni gelişmeler yaşandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada saldırıya tepkisini, "Rusya, her gün sivil nüfusumuzu yok ediyor, Ukraynalı çocukları öldürüyor, askeri hiçbir şeyin olmadığı sivil alanlara füze atıyor. Bu açık bir terör eylemi değilse nedir? İnsan değiller. Katil bir ülke, terörist bir ülke" sözleriyle gösterdi.

UKRAYNA TOPRAK VERMEYİ REDDETTİ

Rus Interfaks ajansının haberine göre; Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, herhangi bir barış anlaşmasının parçası olarak Rusya'ya toprak vermeyi reddetti ve Moskova ile Kiev arasında herhangi bir barış görüşmesinin yapılmadığını belirtti. Kuleba, "Ukrayna'nın bu savaştaki amacı, topraklarımızı kurtarmak, toprak bütünlüğümüzü yeniden kurmak ve Ukrayna'nın doğusunda ve güneyinde tam egemenliği sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN BARIŞ İÇİN 3 ŞART

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Kuleba'nın bu açıklamasının ardından Rusya'nın şartlarını açıkladı. Andrey Rudenko, barış anlaşmasına varılabilmesi için Ukrayna'nın 'tarafsız' ve 'nükleersiz' statüde olması gerektiğini belirtti. Rudenko, Moskova'nın Kiev'den net bir cevap beklediğinin de altını çizdi.

Rusya'nın bir başka talebi ise Kırım üzerindeki Rus egemenliğinin kabul edilmesi ve Donetsk ile Luhansk'taki halk cumhuriyetlerinin statülerinin tanınması.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...